? رویداد تکانش ?
توسعه کارآفرینی و نوآوری آموزشی
حمایت از افراد و تیمهای خلاق برای حل مسائل تعلیم و تربیت
آبان و آذر ۱۳۹۹
رویداد تکانش فضایی را فراهم میآورد تا جوانان، تیمها و افراد علاقهمند به حل مشکلات نظام تعلیم و تربیت را شناسایی، جذب و توانمند ساخته و با تیمسازی و شبکهسازی، هر یک از این افراد و تیمها مسائل خود را یافته و به حل آن اقدام کنند. این رویداد توسط خانه نوآوری تعلیم و تربیت برگزار میشود. خانه نوآوری تعلیم و تربیت، شتابدهندهای تخصصی و مسئلهمحور در حوزه تعلیم و تربیت است که به تیمهای دغدغهمند برای حل مسائل نظام تعلیم و تربیت با راهکارهای نوآورانه کمک میکند.
چهارمین دوره رویداد تکانش در حال برگزاری است و به مرحله نهایی خود یعنی داوری تخصصی رسیده است. داوری تیمهای منتخب به صورت مجازی و در روز چهارشنبه ۲۶ آذر ماه برگزار میگردد.
? مراحل رویداد مجازی تکانش ?
چهارمین دوره از رویداد تکانش به صورت کاملاً مجازی و از تاریخ ۲۴ آبان شروع شده است. این رویداد مراحل زیر را طی کرده است و به مرحله داوری رسیده:
- ثبتنام افراد و تیمها
- ارائه وبینارهای آموزشی
- تمرکز هر فرد و تیم، روی یک مسئله تعلیم و تربیتی مشخص
- انجام تمرینها، تکمیل کاربرگها و بومها
- مشاوره و رهیاری شرکتکنندگان در رویداد
- داوری اولیه تیمها و انتخاب تیمهای منتخب
- داوری مردمی تیمهای منتخب
همچنین در ادامه رویداد مراحل زیر طی خواهد شد:
- داوری و معرفی افراد و تیمهای برگزیده
- ورود تیمهای برگزیده به فرایند پذیرش خانه نوآوری تعلیم و تربیت برای حضور در دوره شتابدهی آن
تا اینجا در تکانش پاییز ۹۹ چه گذشته؟
وبینارهای آموزشی
وبینارهای آموزشی در سه عنوان «مسئلهشناسی در نظام تعلیم و تربیت»، «بوم ایدهپردازی برای حل مسائل نظام تعلیم و تربیت» و «چگونه یک ارائه موثر داشته باشیم؟» از ۲۴ آبان تا ۲ آذر در شش جلسه ارائه شد که در زیر با محتوای آن آشنا میشویم:
۱.مسئلهات را بشناس!
خیلی از ما دغدغه فعالیت در حوزه تعلیم و تربیت را داریم. همه میدانیم این مهمترین کاری است که میتوان انجام داد. اما، اگر به حجم انبوه فعالیتهایی که در این حوزه انجام میشود و خروجیها نگاهی بیندازیم، خواهیم دید بسیاری از مسائل هنوز حل نشده باقی ماندهاند. برای ورود به عرصه حل مسائل نظام تعلیم و تربیت، لازم است مسئلهشناسی مناسبی داشته باشیم. در وبینارهای مسئلهشناسی با حضور آقای آزین به رویکرد مسئلهمحوری در نظام تعلیم و تربیت پرداختیم. این کار از تعریف مسئله آغاز شد و با نگاهی به ابعاد و پیچیدگیهای نظام تعلیم و تربیت ادامه یافت.
۲.یک بوم و دو هوای ایدهپردازی!
با انتخاب مسئله ارزشمند توسط شرکتکنندگان، در دو وبینار بعدی به موضوع بوم ایدهپردازی که توسط آقای پاینده ارائه شد پرداختیم. این دوره در تلاش بود که با ارائه دهها مثال کاربردی و ایدههای خلاقانه، افراد را با انواع و اجزای ایدهپردازی آشنا کند. محور اصلی این دوره، آموزش عناصر بوم ایدهپردازی بود که به افراد کمک میکرد ایدههای اولیه خود را پرورش دهند و به همه ابعاد و جوانب آن ایده فکر کنند.
۳. نتیجه کارت را موثر ارائه بده!
در موضوع سوم که آقای رحیمپور آن را ارائه داد، میخواستیم به این سوال پاسخ دهیم که «چگونه یک ارائه موثر داشته باشیم؟». این مسئله از این جهت برایمان مهم بود که همه شرکتکنندگان برای داوری، باید نتایج کار خود را ارائه میدادند. در این دو وبینار با مجموعهای از موفقیتها و شکستها در ارائه و همراه کردن مخاطب، آشنا شدیم و به دنبال کسب حداکثر اثرگذاری بر مخاطب در زمان کم و ایجاد هم حسی و تغییر نگاه و رفتار او در تعامل با خود بودیم.
رهیاری و مشاوره
یکی از بخشهای جذاب این رویداد پرسش و پاسخ از افراد خبره بود، اون هم به صورت مجازی!
رهیاران افراد بادانش و باتجربه در زمینههای تعلیم و تربیت و نوآوری و کسبوکار هستند که در طی فرآیند رویداد به افراد و تیمهایی که با چالشهایی مواجه میشدند مشورت و راهنمایی میدادند. رهیاران تلاش داشتند با انتقال تجربیات خود به رشد و پیشرفت فردی و حل مسائلی که شناسایی کردهاند کمک کنند و نشاندهنده مسیری باشند تا افراد علاقهمند و دغدغهمند عرصه تعلیم و تربیت را به شکوفایی برسانند.
شرکتکنندگان رویداد تکانش
۹۲ شرکتکننده از استانهای مختلف کشور در چهارمین دوره رویداد تکانش که به صورت مجازی در حال برگزاری است شرکت کردهاند. از این ۹۲ نفر، ۴۸ نفر به صورت انفرادی و ۴۴ نفر به صورت تیمی در قالب ۱۵ تیم به فعالیت و یادگیری آموزشهای لازم در قالب وبینار پرداختند. همچنین ۱۰ نفر از اعضای داخلی تیمهای خانه برای تقویت آموزشهای مورد نیاز در این رویداد شرکت دارند. اساتید و رهیارانی که وظیفه ارائه آموزشها و مشورتهای لازم در طول رویداد را برعهده دارند ۱۶ نفر هستند و یک تیم ۶ نفره وظیفه برگزاری رویداد را برعهده دارد.
پیشداوری و داوری مردمی
پس از تمرکز افراد و تیمها بر روی مسئله تعلیم و تربیتی مشخص، دریافت آموزشهای لازم، بهرهگیری از کمکهای مشورتی رهیاران و تلاش برای ایدهپردازی برای بهبود آن از طریق تکمیل بومها و کاربرگها، شرکتکنندگان در نهایت ارائهای از نتایج کار خود آماده کرده و در سه مرحله داوری میشوند.
مرحله پیشداوری
مرحله پیشداوری از شنبه ۸ آذر تا دوشنبه ۱۰ آذر انجام شد. در این مرحله، تکمیل صحیح کاربرگهای مسئلهشناسی و بومایده پردازی و ایجاد فایل ارائهای با ویژگیهای خواسته شده مبنای اصلی ارزشیابی قرار گرفت و بر اساس آن افراد یا تیمهای منتخب معرفی شدند.
اسامی منتخبین مرحله اول به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است:
علاوه بر افرادی که به صورت انفرادی در رویداد شرکت کردهاند، پانزده تیم با هدف حل مسائل تعلیم و تربیت در این دوره از رویداد در حال فعالیت هستندکه اسامی تیمها به شرح زیر است:
- آموزش توسط همسالان
- با مربی
- پلتفرم توانمندسازی معلمان
- توانا
- شایان
- صاد
- طلوع اندیشه
- کاشف
- مهد خانگی
اتفاق ویژه دیگری که در این مرحله رخ داد این بود که برای سایر تیمها و افرادی که به نظر میرسید امکان پیشرفت کارشان وجود دارد ولی جزو منتخبین نبودند، فرصت ویژهی رهیاری و پذیرش البته بعد از رویداد نهایی داوری تکانش، در نظر گرفته شد، که اسامی آنها را به ترتیب حروف الفبا، در زیر مشاهده میکنید:
- اپلیکیشن برنامهریزی و هدفگذاری
- ارتباط والدین و معلمها جهت فردیسازی آموزشها
- پارک کلاس
- پر پرواز
- پژوهشکده و مرکز مشاوره فلسفی
- پیوست فرهنگی
- تیم آباد (ارتقای بعد اجتماعی دانشآموزان)
- توسعه مهارتهای کارآفرینی عماد
- جمعیت امام حسن (ع)
- رغبت ریاضی
- فرهنگ کار برای مددجویان
لازم است اشاره شود با توجه به بازخوردهایی که از شرکتکنندگان گرفته شد و برای مهلت بیشتر شرکتکنندگان زمان پیشداوری از زمان بیان شده در شروع رویداد تغییر پیدا کرد که به تبع آن زمان داوری مردمی و همچنین داوری نهایی با تغییراتی مواجه شد.
مرحله داوری مردمی
در این مرحله، منتخبین مرحله پیشداوری کلیپی برای معرفی مسئله و ایده پیشنهادیشان به سبک ارائه آسانسوری که در وبینار ارائه موثر جناب آقای رحیمپور توضیح داده شده بود، آماده کردند.
کلیپها به ترتیب قرعهکشی شده در صفحه اینستاگرام خانه به اشتراک گذاشته شد و مجموع لایک، کامنت، ذخیره و ارسالی که در مورد هر کلیپ انجام میشود، نتایج امتیاز این مرحله را مشخص میکند.
همچنین در این بازه زمانی و تا قبل از داوری نهایی، منتخبین ارائهای آزمایشی برای تیمبرگزاری رویداد انجام میدهند تا اشکالات احتمالی آنها مشخص و بهبود یابد و رهیاری ویژهای برای آنان درنظر گرفته شده است تا برای ارائه در مرحله داوری تخصصی آماده شوند.
در داوری نهایی چه خواهد گذشت؟
مرحله داوری نهایی منتخبین در روز چهارشنبه ۲۶ آذرماه برگزار خواهد شد. در این مرحله، منتخبین ارائهای به صورت مجازی برای داوران انجام خواهند داد. ارائه پانزده دقیقهای تیمها و افراد و پرسش و پاسخ پانزده دقیقهای داورها از افراد و تیمها.
اسامی داوران:
- آقای محمد آزین – مدیرعامل موسسه مطالعات راهبردی تعلیم و تربیت برهان
- آقای رضا پاینده – دانشآموخته دکتری مدیریت نوآوری دانشگاه تهران و پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
- آقای حامد رحیمپور – مدیرعامل موسسه هنر و ما
- آقای قربانی
- آقای خوش اقبال
ملاکهای داوری:
در مرحله داوری تخصصی، ملاکهای داوری در سه حیطه اصلی مسئله، راهحل و ارائه با توجه به ملاکها و نکات بیان شده توسط اساتید در وبینارهای رویداد خواهد بود. در واقع منتخبان، موارد زیر را ارائه خواهند کرد:
۱) بیانمسئله ۲) مخاطب ۳) رقبا ۴) راهحل ۵) منابعموردنیاز ۶) معرفیتیم ۷) اقداماتانجامشده
با توجه به موارد فوق ملاکها و معیارهای داوری و امتیاز دادن به هر مورد در نظر گرفته شده است.
برگزیدگان نهایی این رویداد
افراد و تیمهای برگزیده در مرحله داوری نهایی در فرایند پذیرش در خانه نوآوری تعلیم و تربیت قرار میگیرند و در دوره یکساله شتابدهی خانه، برای به نقطه اثر رساندن راه حل خود، فعالیت میکنند. در طول دوره شتابدهی، پذیرفتهشدگان از خدمات اختصاصی خانه نوآوری تعلیم و تربیت به شرح زیر بهرهمند میشوند:
- اختصاص فضای کار شامل میز کار، اینترنت، اتاقهای جلسات، کتابخانه، استودیو
- استفاده رایگان از دورههای آموزشی
- استفاده از شبکه مشاورین و مربیان تخصصی
- دسترسی به شبکه فعالان تعلیم و تربیت
- کمک به تیمها برای تامین مالی به صورت جذب سرمایه، حمایت و انجام پروژه
سوالات متداول در مورد داوری تکانش:
آیا بقیه شرکت کنندگان رویداد هم میتوانند داوری نهایی را به صورت آنلاین مشاهده کنند؟
خیر، فقط منتخبین حضور دارند و به صورت آنلاین ارائه خواهند داد. البته ویدئوی این مرحله بعد از ویرایش برای علاقهمندان در اختیار مابقی شرکتکنندگان قرار خواهد گرفت.
آیا میتوانیم در پاورپوینت دیگری ارائهمون رو آماده کنیم؟
بله میتوانید در قالب دیگری ارائه را آماده کنید. فقط باید سرفصلهای بیان شده در وبینار ارائه موثر رعایت شود.
زمان ارائه هر فرد یا تیم چقدر است؟
در داوری نهایی، هر فرد یا تیمی، پانزده دقیقه برای ارائه خود فرصت دارد و پس از آن زمانی برای پرسش سوالات و ابهامات داوران در نظر گرفته شده است. حتما ۹ تیم منتخب توجه داشته باشند که از لحظه شروع ارائه، زمان شما محاسبه و بعد از پانزده دقیقه دیگر امکان ادامه دادن وجود نخواهد داشت بنابراین برای اینکه در زمان اختصاص داده شده بتوانید مطالب خود را کامل ارائه کنید، به اندازه کافی تمرین کرده باشید و قبل از اتمام زمان ارائتان تمام شده باشد.
فایلهای ارائه را چطور برای شما بارگزاری کنیم؟
در همان پوشهای که لینک آن را برای هر تیم و فردی فرستادیم وارد شده و فایل خود را در آن آپلود کنید. برای این کار پس از وارد شدن به پوشه خود، در روی صفحه کلیک راست کرده و گزینه دوم، آپلود فایل را انتخاب کنید. اگر باز هم برای این کار مشکل داشتید میتوانید فایل خود را قبل از اتمام مهلت مقرر به شناسه روابط عمومی رویداد در پیامرسان بله ارسال کنید.
داوری برای کسانی که تیم ندارند به چه صورت است؟
در نحوه برگزاری و مراحل داوری هیچ فرقی بین تیمها و شرکتکنندگان فردی نخواهد بود. منتها همانطور که قبلا نیز اطلاعرسانی شده بود، حضور تیمی به عنوان یک مزیت در ملاکهای داوری رویداد لحاظ خواهد شد.
بستری که ارائهها اتفاق میافتد کجاست ؟
داوری نهایی در بستر gharar.ir انجام میشود. با توجه به رایگان بودن این بستر حتما تیمهای منتخب بهخوبی کار با این بستر و چگونگی به اشتراک گذاشتن صفحه ارائه و جزئیات دیگر را قبل از ارائه نهایی به اندازه کافی تمرین کنند.
برای ارائه تیمی لازم است اعضای تیم هم حضور داشته باشند؟
ارائه در داوری نهایی به صورت مجازی است و در رابطه با حضور دیگر اعضا برای ارائه، در وبینار ارائه موثر نکاتی در این باره بیان شد. اگر بخواهید چند نفر از اعضای تیم ارائه دهند لازم است تمرین لازم از قبل در بستر برگزاری جلسه آنلاین انجام شده باشد، تا هنگام ارائه مشکلات فنی پیش نیاید.
آیا فایلهای دیگری حین ارائه میتوانیم به نمایش بگذاریم؟
هر فایلی که میخواهید ارائه دهید (مثلا کلیپی کوتاه)، لازم است در فایل ارائه خود در قسمت مربوط به محتوای خود قرار دهید و از این طریق آن را ارائه کنید.
الزامات حضور برای ارائه در داوری نهایی چیست؟
با توجه به اینکه داوری نهایی در یک روز برگزار خواهد شد و امکان تمدید یا جبران آن وجود ندارد شایسته است اولا همه منتخبین، برنامهریزی زمانی خود را برای روز داوری در نظر بگیرند. همچنین از حجم و سرعت اینترنت کافی و کیفیت بالای نور و صدا برای روز ارائه اطمینان یابند و مقدمات لازم را از قبل فراهم کنند.
ملاکهای داوری چیست؟
در مرحله داوری تخصصی، ملاکهای داوری در سه حیطه اصلی مسئله، راهحل و ارائه با توجه به ملاکها و نکات بیان شده توسط اساتید در وبینارهای رویداد خواهد بود. منتخبین برای ارائه، شایسته است از قبل سوالات احتمالی داوران که ممکن است به آن اشاره کنند مورد توجه قرار داده و در حین ارائه پاسخ دهند.
در صورتی که در رویداد تکانش منتخب نشویم چه کنیم؟
اگر جزو برگزیدگان نهایی رویداد تکانش نبودید و علاقهمند به حضور در خانه نوآوری تعلیم و تربیت هستید، میتوانید در رویدادهای بعدی تکانش که به صورت دورهای، هرساله، برگزار میشود شرکت کنید. همچنین اگر بعد از رویداد با تیم خود بر روی مسئلهای مشخص تمرکز کرده و برای حل آن اقدامات جدی انجام دادهاید که نیاز به حضور مجدد در تکانش نمیبینید با مراجعه به سایت خانه نوآوری تعلیموتربیت به آدرس eduhouse.ir و در قسمت ورود به خانه درخواست خود را ثبت کنید. ما در اولین فرصت با شما تماس خواهیم گرفت و برای مصاحبه و مراحل داوری شما را دعوت میکنیم.
آیا به صورتهای دیگری هم میتوانم با خانه نوآوری تعلیم و تربیت همکاری داشته باشم؟
بله اگر در زمینههایی مانند طراحی و گرافیک، تدوین، فیلمبرداری و عکاسی، پژوهش و تولید محتوا، برنامه نویسی، بازاریابی، تحلیل داده و ..… توانایی مناسبی دارید میتوانید در قسمت “ورود به خانه” سایت eduhouse.ir فرم مربوط به فرصت شغلی یا آزادکاری (فریلنسری) را تکمیل کنید و ما، در صورت نیاز خود، با شما تماس میگیریم. همچنین اگر برای یادگیری، تمایل به حضور در خانه را در قالب کارآموز دارید میتوانید فرم مربوط به کارآموزی را تکمیل کنید.
آیا باز هم رویداد تکانش برگزار خواهد شد؟
بله رویداد تکانش هرساله در بازههای مختلف برگزار میشود و افراد و تیمهای برگزیده میتوانند از خدمات شتابدهی خانه برای حل مسائل تعلیم و تربیت برخوردار شوند.
راههای ارتباطی ما با رویداد حفظ میشود؟
شما میتوانید از طریق سایت به آدرس eduhouse.ir و همچنین دنبال کردن شناسه @eduhouse_ir در شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام، بله و تلگرام از آخرین رویدادها و فعالیتها خانه مطلع شوید. همچنین برای ارتباط مستقیم با ما میتوانید با شماره ۰۲۱۶۶۹۵۶۲۱۳ تماس بگیرید.